Zonnepanelen

Zonne-energie opslaan

Met een thuisbatterij is het mogelijk om je eigen opgewekte zonne-energie op te slaan. Ontdek de voordelen van zelfconsumptie door middel van een batterij.

Kies je met je batterij voor optimalisatie van je zonne-energie? Dan zorgt jouw thuisbatterij er automatisch voor dat je zoveel mogelijk van jouw zonne-energie verbruikt door deze slim op te slaan wanneer je dit normaal zou terugleveren aan het net. Energie nodig? Dan zal dit eerst uit jouw thuisbatterij komen. Zo ben jij in controle over jouw eigen geproduceerde energie.

Zelfconsumptie

Wat gebeurt er als jij een thuisbatterij aansluit op je zonnepanelen? Sluit je thuisbatterij op elke installatie aan en profiteer van de voordelen van optimale zelfconsumptie van jouw zonne-energie.

Thuisbatterij
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Grafische illustratie van een woning met een thuisbatterij en energiestromen
Een grafiek die de werking van een thuisbatterij op een dag weergeeft wanneer de thuisbatterij wordt ingezet om zonne-energie op te slaan

Bereken hoeveel zonne-energie jij kunt opslaan met een thuisbatterij

Een klant van Accuselect bekijkt de Powerselect appAccuselect installateur plaatst sonnen thuisbatterijZonnepanelenEen klant van Accuselect bekijkt de Powerselect app

Waarom een thuisbatterij voor meer zelfconsumptie?

Van 30% naar 70%

Zonder een thuisbatterij gooi je dus 70% van je zonne-energie weg en gebruik je deze niet zelf. Met een batterij vang je het op en gebruik je daadwerkelijk je eigen opgewekte groene energie.

Eigen controle

Beschermen tegen volatiliteit

Beschermen tegen boetes van energieleveranciers

Goed voor het energienet

Nieuwsberichten over zonne-energie

Lees in deze artikelen over de verdienmodellen van een thuisbatterij

Nieuws
Zonnepanelen
Thuisbatterij

De salderingsregeling verdwijnt per 2027: de toekomst van de thuisbatterij in beeld

Het nieuwe regeerakkoord die op 16 mei is overeengekomen heeft duidelijkheid gegeven over de toekomst van salderingsregeling: hoe de thuisbatterij jou nu al beschermd, en je voorbereid op de toekomst.

Paul Schellekens

16-05-2024
5
minuten
Zonnepanelen
Nieuws

Als zonnepaneelhouder je terugleverkosten ontlopen

Lees in deze blog over de groeiende trend waarbij energieleveranciers terugleverkosten in rekening brengen voor zonne-energie, en hoe een thuisbatterij de oplossing is tot dit probleem.

Milan van Ommeren

14-05-2024
5
minuten
Zonnepanelen
Thuisbatterij
Aansturing

Gebruik je wel je eigen groene stroom?

Ontdek in deze blog of je wel daadwerkelijk jouw eigen opgewekte stroom gebruikt, wat het verschil is tussen groene en grijze stroom en hoe jij de controle terug kunt krijgen.

Milan van Loo

25-04-2024
5
minuten
Accuselect Brochure voorbeeld

Download onze brochure gratis!

Lees alle informatie over thuisbatterijen

Bedankt!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over thuisbatterijen.

Met de thuisbatterijen van Accuselect kan je zonne-energie opslaan in je thuisbatterij. De batterijen slaan overtollige elektriciteit op die wordt geproduceerd door zonnepanelen wanneer de vraag naar elektriciteit laag is, bijvoorbeeld overdag wanneer de zon schijnt. Op momenten dat er weinig zonne-energie beschikbaar is, zoals 's nachts of op bewolkte dagen, kan de opgeslagen energie vervolgens worden gebruikt om in de energiebehoeften van het huis te voorzien.

Het opslaan van zonne-energie biedt verschillende voordelen. Ten verhoogt het je zelfconsumptie (het deel van je zonne-energie dat je zelf verbruikt), waardoor je minder afhankelijk bent van het openbare elektriciteitsnet (van 30% naar 70% zelfconsumptie). Dit kan resulteren in lagere energierekeningen en meer controle over de energievoorziening van je huis.

Daarnaast kan het opslaan van zonne-energie helpen om de impact op het milieu te verminderen door het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.

Tot slot kan het opslaan van zonne-energie zorgen voor een betrouwbare energievoorziening tijdens stroomstoringen of piekmomenten in de vraag naar elektriciteit.

Met een thuisbatterij die is uitgerust met een ingebouwde noodstroomfunctie kunnen jouw zonnepanelen blijven werken tijdens stroomuitval. Normaal gesproken schakelen zonnepanelen automatisch uit om te voorkomen dat ze stroom terugleveren aan het net tijdens een stroomstoring.

Echter, met onze sonnenBatterie Performance 10 en sonnenProtect 8000 noodstroomoplossing kunnen we een micro-grid van je woning maken. Zo kun je nog steeds profiteren van zonne-energie tijdens een stroomstoring, waardoor je zelfvoorzienend blijft en minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet.

De hybride omvormers van GivEnergy kunnen dit ook verzorgen, op voorwaarde dat de zonnepanelen op diezelfde omvormer aangesloten worden.

Als je wilt dat je zonnepanelen direct worden aangesloten op de thuisbatterij, raden we aan te kiezen voor de GivEnergy hybride omvormer en thuisbatterij. Deze omvormers hebben twee strings waar de kabels van zonnepanelen op aangesloten kunnen worden.

Het alternatief is om een AC-gekoppelde thuisbatterij te plaatsen. Op die manier functioneren je zonnepaneel-omvormer en je thuisbatterijsysteem onafhankelijk van elkaar. De energiemeters van de thuisbatterij zorgen ervoor dat die weet wat die moet doen.